Plantă cunoscută mai ales pentru întrebuinţările sale în bucătărie, busuiocul a dovedit încă din vechi timpuri calităţi terapeutice. Bogăţia de vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C şi K) şi minerale (potasiu, fosfor, calciu, sodiu, maneziu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu) îi oferă busuiocului numeroase virtuţi pentru sănătate. Combate crampele şi ajută în mai toate problemele digestive, cum ar fi digestia leneşă şi dificilă, balonare, gastrită, spasme şi constipaţii.
Hameiul
Hameiul este o plantă aromatică, folosită adesea ca ingredient cheie în procesul de fabricație a berii, dar are și beneficii nutritive pentru sănătate.
Proprietăți antiinflamatorii
Somn mai bun
Îmbunătățirea stării de spiritProtejarea celulelor nervoase
Menopauză și simptome asociate
Rozmarinul
acționează ca un tonic general.
1.Ajută inclusiv la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.
2.Îmbunătățirea funcției cognitive
3.Proprietăți antioxidante
4.Sprijin pentru digestie 5.
Reducerea inflamației