I

Infarct cerebral

  Infarctul cerebral consta in necroza a unei parti mai mult sau mai putin importante a encefalului, legata de obstructia uneia din arterele care il iriga. Infarctul cerebral este forma cea mai grava a ischemiei cerebrale. 
 Cauza cea mai frecvent constatata este o tromboza, favorizata de prezenta, in interiorul arterei, a unei placi de aterom . Factori de risc in AVC Un accident vascular cerebral survine in special la persoanele cu boli cardiovasculare.
  Hipertensiunea arteriala - In comparatie cu oamenii care au tensiune arteriala normala, pacientii cu tensiune mai mare de 160 mmHg sistolica si 95 mmHg diastolica au un risc de sapte ori mai mare de a face accident vascular cerebral.
  Hipercolesterolemia familiala constituie un factor de risc major in accidente vasculare. 
  Ateroscleroza - Pe peretele vascular se depun molecule de LDL "colesterol rau", trigliceride si saruri de calciu, ingrosandu-l. Diametrul arterelor se micsoreaza, se poate ajunge chiar la obstruarea lor, aportul de oxigen si nutrienti in organele afectate se reduce considerabil, fapt ce reprezinta cauza de infarct miocardic si accident vascular cerebral. 
  Varsta si sex - Dupa varsta de 55 ani, riscul de AVC se dubleaza sau se tripleaza la fiecare decada, barbatii fiind cei care fac mai frecvent accident vascular ischemic.
  Diabetul creste semnificativ riscul de infarct miocardic si AVC, prin accelerarea aterosclerozei si prin influentarea cresterii colesterolului din sange.
  Pe termen lung, fumatul duce la hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral.
  La marii bautori de cafea (sase cesti pe zi) riscul bolilor cardiovasculare este de 2-3 ori mai mare dacat la alte persoane

  Prevenire si tratament naturist

  - Pestii de apa rece, cum ar fi somonul si tonul, conțin cantități mari de omega 3 si 6, acizi grasi care pot ajuta la reducerea colesterolului din artere și vasele de sânge din creier, rezultand in scăderea tensiunii arteriale și a riscului de accident vascular cerebral.
  - Migdalele contin cantitati mari de vitamina E si alte minerale care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și menține un flux sanguin sanatos in organism.
  - Afinele contin cea mai mare capacitate antioxidantă, din cauza concentratiei mare de antocianina, care ajută la prevenirea bolilor de inima si accident vascular cerebral, prin reducerea acumularii de colesterol rau.  
  - Merele sunt bogate in quercetina, care protejeaza creierul. Aceste fructe conțin, de asemenea, cantitati mari de antioxidanti si substante chimice care ajuta la protejarea celulelor din intreg corpul, în special din creier și inima.
  - Caisele - Fitochimicalele din caisele, pot ajuta la protejarea inimii și a ochilor și previn accidentul vascular cerebral. Beta-carotenul anterior poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău în artere, reducând astfel riscul bolilor de inima si accidentului vascular cerebral.
  - Fructul de kiwi contine cantitati mari de vitamina C, potasiu, magneziu si antioxidanti, substante bune pentru inima si sistemul imunitar, precum și pemtru prevenirea accidentului vascular cerebral.
  - Taratele de orez contin cantitati mari de omega 3 si 6, de acizi grași și de fibre dietetice nutritive care contribuie la niveluri mai scăzute de colesterol în artere și reduc riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral.
  - Usturoiul contine cantitati mari de antioxidanti si elemente care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.
  - Scoarta de salcie, sau aspirina naturala, reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu aproximativ 18 la sută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu