Pagini

O

Obezitatea 

  Obezitatea reprezinta un exces de grasime in intregul organism. O persoana este considerata obeza cand greutatea lui sau a ei este cu 20% sau mai mult peste greutatea normala.
  Formula de apreciere a greutatii este indexul masei corporale (IMC). 
 Combinatia intre efort fizic si regim hipocaloric ataca cauzele cresterii excesive in greutate: aportul caloric exagerat (alimentatie nerationala) si consumul caloric inadecvat (sedentarismul).
  Calculatorul IMC, calculează Indicele de Masă Corporală în dependentă de înălţime şi greutate si te ajută să identifici dacă eşti o persoană subponderală, normală, supraponderală sau obeză.
  Pentru a afla caloriile necesare si indicele glicemic , foloseste urmatoarele calculatoare. (introduci denumirea alimentului, pentru cautare):
                 clic pe link-ul urmator:   http://alimentatia-diabeticului.blogspot.ro/

 Otita

Otita este o inflamație a urechii, însoțită de dureri puternice la nivelul urechii și, uneori, la nivelul capului sau frunții. Un sindrom al otitei este inflamația urechii medii, care are loc în urma infectării cu microorganisme patogene. 

 Remedii naturiste: 

 Mai întâi trebuie stabilit diagnosticul precis de către medicul ORL, pentru că, în funcţie de localizare, poate fi vorba de o otită externă, medie sau internă. Aplicarea unor tratamente empirice, fără a cunoaşte cauza şi localizarea, poate duce la întârzierea vindecării sau chiar la agravarea bolii, cu posibile urmări iremediabile.
  Spălături cu amestec de plante Amestecă în părţi egale plante precum gălbenele, tătăneasă, salvie şi coada- şoricelului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de amestec la 200 ml de apă fiartă şi lasă la infuzat 15 minute. De două ori pe zi, fă spălături ale urechii cu acest preparat. 
 Propolisul, un antibiotic natural Pentru a înlătura infecţia şi pentru a reduce inflamaţiile poţi face un tratament cu tinctură de propolis. Până la vindecarea otitei este bine să iei zece picături de tinctură de câte trei ori pe zi. O altă metodă este să îmbibi un tampon de tifon în tinctură de propolis 30% şi să pui seara în ureche.
  Usturoiul distruge bacteriile Pentru a ameliora simptomele otitei poţi să îmbibi puţină vată în suc de usturoi, pe care să o pui în ureche. Poţi folosi usturoiul şi sub formă de comprese, în amestec cu petale de trandafiri şi pelin. Curăţă şi zdrobeşte un căţel de usturoi şi amestecă-l cu câte 10 g de petale de trandafir şi de pelin mărunţite şi 20 g de tărâţe, pentru a obţine o pastă. Foloseşte compresele pe timpul nopţii. 
 Comprese cu varză şi ceapă Poţi calma durerile cauzate de otită dacă vei face aplicaţii cu frunze de varză sau cu ceapă. Pentru a face compresa cu ceapă, toacă leguma, pune-o pe un tifon şi aplică pe urechea dureroasă. Fixează cu o eşarfă sau cu o căciulă. 
 Argila calmează durerile Cataplasmele cu argilă aplicate pe ureche calmează durerile şi mâncărimile apărute la nivelul urechii. Pune argilă într-un vas de sticlă sau de porţelan şi adaugă apă, amestecând continuu, până obţii o pastă densă, nu foarte tare. Din ea poţi face cataplasme de mărimi potrivite, pe care să le aşezi în aşa fel încât să acopere întreaga ureche. Pasta se ţine astfel timp de o oră sau două. Repetă procedura de două sau de trei ori pe zi. 
 Busuioc, dacă îţi curge urechea Prepară un macerat dintr-o crenguţă de busuioc mărunţit, pe care o pui într-o jumătate de pahar cu apă. Lasă la macerat de seara până dimineaţa. Încălzeşte uşor preparatul într-o linguriţă şi, cu ajutorul unei pipete, picură lichidul în ureche. Pune un tampon mic de vată şi stai astfel timp de o oră. Poţi repeta procedura până la dispariţia simptomelor.
  Benefic este şi uleiul esenţial de busuioc, din care se pun zilnic câte trei picături în urechea bolnavă.