Pagini

P

 

Pietrele la rinichi

  Rinichii sunt organele pereche a căror rol principal este de a elimina substanțele toxice și fluidele în exces din organism. 
 Pietrele la rinichi (sau calculii renali), denumite medical litiază renală, sunt depozite mici şi dure care se formează în interiorul rinichilor, fiind constituite din minerale şi săruri acide. Dimensiunile pot varia de la câţiva milimetri în diametru până la mărimea unei pietre mici, 

 Tratament naturist care elimină pietrele la rinichi 
  •  Seva de mesteacan, elimină pietrele la rinichi Pietrele la rinichi pot fi eliminate printr-o cură de 20 de zile cu sevă de mesteacăn, pe care o puteţi găsi în magazinele cu specific naturist. În prima zi se consumă 0,5 litri, în a doua zi, 0,6 litri, până ajungeţi în cea de a cincea zi la un litru, cantitate ce se va bea vreme de zece zile, după care scade gradat cu câte 0,1 litri pe zi, aşa încât în ultima zi de cură să se consume din nou 0,5 litri de sevă. 
  • Ceaiul de pătrunjel. Iată cât de simplu se prepară: 
 Ingrediente o mână de pătrunjel apă plată/de izvor 
 Preparare Tăiați mărunt pătrunjelul și adăugați-l într-un ibric pe care l-ați umplut cu apă. Puneți recipientul pe foc, iar din momentul în care apa începe să clocotească, lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Opriți focul, dați ibricul deoparte. Acoperiți și lăsați să se răcească la temperatura camerei. O dată ce s-a răcit, strecurați, depozitați într-o sticlă și păstrați la frigider. Preparați și consumați în fiecare zi acest tratament natural. Schimbările vor putea fi observate în numai cateva zile.  
  • Ceai din rădăcină de pătrunjel
 Mod de preparare Se pune la fiert pe foc mic, cu capac, 1 litru de apă în care se adaugă 250g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Când fiertura scade la 1 cană, se strecoară lichidul şi se împarte în 3 ceşcuţe. Ceaiul din rădăcina de pătrunjel elimină pietrele la rinichi 
 Mod de administrare  
O ceşcuţă de lichid se ia dimineaţa, pe stomacul gol, a doua ceşcuţă se ia după-amiaza şi a treia seara, tot pe stomacul gol. În timpul zilei nu se mănâncă absolut nimic. ‘’Până a doua zi, piatra se transformă în nisip şi se poate vedea cum se depune în urina adunată într-un vas’’.  
  •  Sucul de pătrunjel previne calculii renali 
Sucul din rădăcină de pătrunjel conţine substanţe cu puternic efect diuretic, care stimulează producerea urinei şi eliminarea sa. Totodată, conţine substanţe care dilată uşor căile urinare, ajutând la eliminarea calculilor de mici dimensiuni, care prin următorul tratament sunt “spălaţi” şi antrenaţi prin diureză. 
 Ca tratament preventiv contra calculilor renali, se ţin de 2 ori pe an cure cu suc din rădăcină de pătrunjel (obţinut cu ajutorul storcătorului electric centrifugal), din care se beau câte 50 ml. (în combinaţie cu 300 ml. de suc de morcov), zilnic, vreme de minimum 2 săptămâni.
  •  Suc cu morcov si castravete Acest suc poate fi consumat de trei ori pe zi in cure de cate o luna, cu pauza de doua luni. Aveti nevoie pentru un pahar de un morcov, un castravete, iar restul catitatii de lichid va fi completata cu ceai de matase de porumb.    Pentru a prepara ceaiul de matase de porumb aveti nevoie de matase uscata. Se fierbe apa, se ia de pe foc si se lasa un minut sa se mai raceasca. Se adauga o lingura de matase de porumb uscata si maruntita la un litru de apa, se acopera vasul si se lasa 20 de minute la infuzat. Matasea de porumb este cunoscuta ca fiind foarte activa in curatarea rinichilor de depuneri si pietre, fiind recomandata si in caz de infectii urinare. 
  • Suc de pepene cu lamaie Pepenele rosu este bogat in apa si agenti care mentin hidratarea organismului si favorizeaza diureza, ceea ce conuce in mod secundar la detoxifierea organismului. Cititi aici mai multe beneficii ale pepenelui rosu. Pentru prepararea acestui suc puneti in blender o felie de pepene rosu cu tot cu seminte (acestea prezinta proprietati antioxidante), apoi adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Acest suc va fi consumat dimineata pe stomacul gol, imediat dupa trezire. Sucul se va consuma proaspat, fiind ideal pentru sanatatea rinichilor pe timp de vara. 
  • Suc cu crucifere Legumele din familia cruciferelor sunt adevarate minuni pentru sanatate (varza, riichi, broccoli, gulie etc.). In acest suc destinat curatarii rinichilor vom avea nevoie de: o felie de varza rosie (taiem varza precum pepenele si folosim o felie) un sfert de ridichie neagra o telina medie Se pun la blender ingredientele, apoi sucul obtinut va fi consumat in timpul zilei, intre mese. Sucul se consuma imediat dupa preparare, la cateva ore pierzandu-si din proprietati.

  Pancreatita 
 Pancreasul este o glandă vitală, localizată în cavitatea abdominală, sub ficat, între stomac și coloana vertebrală. Rolul acestuia este de a produce sucuri digestive și enzime, care ajută la digestia grăsimilor și proteinelor, precum și insulina, o substanță extrem de importantă, care ajută la reglarea cantității de zahăr ( glucoza) din sânge. 
 Inflamaţia pancreasului are diverse cauze. O dată ce glanda s-a inflamat afecţiunea poate să progreseze prin umflarea glandei şi a vaselor de sânge din jur, cauzând sângerări şi infecţii. Sucul pancreatic rǎmȃne captiv ȋn pancreas şi începe sǎ „digere” organul. În acest caz, glanda nu mai este în măsură să ȋși îndeplinească funcţiile normale.
        Medicina naturistă recomandă următoarele tratamente:
  •  Pe lângă faptul că este un aliment bogat în substanțe nutritive, urzica este și un bun medicament oferit de natură în bolile pancreasului. Aceasta stimulează secrețiile pancreatice, fiind utilă în insuficiență pancreatică (incapacitatea pancreasului de a produce și/sau transporta suficiente enzime digestive și să permită absorbția acestora).  Dacă suferi de această afecțiune, urmează o cură cu infuzie de urzică, pe care o preapri din 1-2 linguri de frunze proaspete la 250 ml de apă clocotită. Bea câte 2-3 căni pe zi, cel puțin o lună.
  •  Decoct din lichen de piatră, preparat cu o linguriţă herba la 250 ml apă, care se fierbe cinci minute; după răcire la 400C se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se beau trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, având efecte foarte bune în stimularea secreţiilor pancreatice.
  •  Infuzie din anason: 10 grame seminţe pisate la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit 15-20 minute şi se bea o cană pe zi, fracţionată în trei reprize, înainte de mese. Lămâie, ulei de măsline și usturoi Se amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu o linguriță de ulei de măsline și un vârf de cuțit de praf de usturoi.
  •  Semințe de chimen, miere și ulei din semințe de chimen Se amestecă 250 g de semințe de chimen cu o lingură de miere de albine, o jumătate de linguriță de ulei de chimen și o jumătate de cană de apă fierbinte. Se bea seara, înainte de culcare. 
  •  Scorțișoară, nucșoară și lapte Scorțișoara crește eficiența insulinei și reduce stresul asupra pancreasului. Se pune o jumătate de linguriță de scorțișoară și un sfert de linguriță de nucșoară la fiert, la foc mic, cu un pahar de lapte de capră. Se poate adăuga și miere. Se bea seara, înainte de culcare.
  •  Macerat la rece de obligeană, dintr-o linguriţă rădăcină uscată şi mărunţită ţinută timp de 8-12 ore în 250 ml apă rece; în ziua următoare se încălzeşte uşor, se strecoară şi se bea câte o înghiţitură înainte şi după fiecare masă principală (în total şase înghiţituri pe zi). 
  • Tinctură de păpădie (20 g rădăcini uscate şi mărunţite la 100 g alcool 70grade); se macerează timp de 14 zile la soare sau aproape de o sursă uşoară de căldură şi se iau câte 15-20 picături de 2-3 ori pe zi. 
  • Tot pentru această problemă de sănătate un remediu excelent este și spanacul. Acesta acționează ca un activator al secreției pancreatice, grație conținutului bogat în săruri minerale și vitamine. Spanacul poate fi consumat în salate sau diverse preparate culinare ori sub formă de suc, câte 1 pahar pe zi, băut dimineața

Pericardita 

  Inima este situata in centrul toracelui si este inconjurata de o tunica externa numita pericard. Aceasta tunica are doua straturi, unul care inconjoara perfect muschiul inimii si un strat mai flexibil care inconjoara primul strat al pericardului.
  Cele mai frecvente afectiuni ale pericardului sunt pericarditele. 
  Pericardita este inflamatia pericardului si poate avea diverse cauze: Este adesea cauzată de o infecție cu virusuri, bacterii (tuberculoză), ciuperci sau paraziți, sau poate fi provocată de boli autoimune.

  Tratamentul pericarditei. 

 Plantele pot ajuta la reducerea inflamației și a acumulării excesive de lichid, la întărirea inimii și imunității.
  •   Ceai de coada-calului. Se beau zilnic câte 2-3 căni de ceai pe zi. Macerat de dud și pir. Se amestecă rădăcină de dud (2 părți) și rădăcină de pir (1 parte). Se ia o mână de amestec și se pune la macerat în 3 litri de apă rece. Se lasă până dimineața, apoi se fierbe până scade la jumătate. Cantitatea de macerat se consumă pe parcursul a 2 zile. Tratamentul durează 2 săptămâni, iar după 2 săptămâni de pauză se poate relua.
  • Păducel. Această plantă poate ajuta prin prevenirea creșterii tensiunii arteriale și întărirea arterelor. Se pot lua câte 60 de picături de tinctură de păducel, de 3 ori pe zi, sau se poate prepara un ceai dintr-o linguriță de fructe de păducel și 1 cană de apă clocotită, infuzate 10 minute. Ca supliment, se pot lua câte 100-200 mg de păducel, de 3 ori pe zi. 
  • Tei. Teiul este util pentru scăderea tensiunii arteriale pe fond nervos, și ca adjuvant în tratarea anxietății. Se prepară un ceai dintr-o linguriță de flori de tei uscate și 1 cană de apă clocotită. Sau se iau câte 60 de picături de tinctură de tei, de 3 ori pe zi.
  • Ulei de semințe de in. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, pentru reducerea inflamației.
  • Salată de sfeclă roșie. Se rade o sfeclă roșie și se amestecă apoi cu puțin ulei de măsline. Se consumă crudă, pentru curățarea ficatului de toxine.

Prostatita

  Inflamatia prostatei 
Prostatita reprezinta o boala inflamatorie a prostatei, organ de forma ovala, ce se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara uretara. Prostata produce cea mai mare parte a lichidului seminal.
  Generalitati, tehnici naturiste si plante medicinale care pot rezolva majoritatea cazurilor de prostatită şi o mare parte din cazurile de adenom şi cancer de prostată. 
   Detalii gasesti pe:    http://glandaprostata.blogspot.ro/