Pagini

N

Nefrita

 Nefrita este o boala care are la bază o inflamaţie a unuia dintre rinichi sau chiar a ambilor rinichi. În cele mai multe cazuri, nefrita apare la un singur rinichi.
 Rolul rinichilor este acela de a produce urina, de a mentine cantitatea normala de substante nutritive si minerale in organism, precum si de a elimina toxinele din organism.
 Orice afectiune a rinichilor poate fi fatala pentru pacient ca urmare a acumularii unei cantitati mari de toxine si substante hidrosolubile nedorite la nivelul organismului. 

Tratamente naturiste:

 Seva sau infuzia de mesteacăn. Se prepară adăugând 2 linguri de frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă fierbinte, după care se adaugă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă la infuzat 6 ore. Se consumă 2 căni pe zi, una dimineața și una seara;
 Maceratul de coada-calului. Se prepară adăugând o linguriță de plantă uscată și mărunțită într-o cană cu apă rece, după care lăsați la macerat timp de 8 ore. Se consumă 3 căni pe zi, timp de 14-21 de zile;
 Infuzia de drăgaică. Se prepară adăugând o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se consumă 1-2 căni pe zi, timp de 14 zile;
 Decoctul de praz. Se prepară astfel: un praz tocat mărunt se pune la fiert într-un litru de apă și se fierbe pentru 30 de minute, după care se lasă la răcit, se strecoară și se consumă 3 căni pe zi; 
 Sucuri de legume:
 – Morcov + sfeclă + castravete
 – Morcov + sfeclă + spanac
 – Morcov + ţelină + pătrunjel 
– Grepfruit
 Gargară cu soluţie de oţet de mere
 Gargară cu decoct de cerenţel, infuzie de salvie, muşeţel, tei, levănţică şi cimbrişor
 Se mestecă 10-15 g de răşină proaspătă de brad (nu se înghite)
 Se bea lapte de troscot – câte 3-4 ceşti pe zi. Se opăreşte o linguriţă de troscot cu o ceaşcă de lapte clocotit. Se bea cald, cu înghiţituri mici.
 Se bea apă de argilă – câte o jumătate de linguriţă de pulbere adăugată într-un pahar cu apă, înainte de mese cu o oră.
 Băi de şezut cu coada-calului
 Clisme cu 20% lapte, pentru curăţarea şi limpezirea urinei, vindecarea edemelor şi scăderea tensiunii
 Tinctură de muguri sau frunze de coacăz negru. Se iau câte 25-30 de picături, de 3 ori pe zi. 
 Tinctură de frunze de merişor. Se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi.
 Infuzie de frunze de nuc.

  Negii 

 Negii sunt leziuni cu conţinut solid care pot fi simţite la palpare şi care sunt ridicate faţă de planul pielii. Negii pot apărea cu precădere pe mâini şi degete, însă există şi forme care se localizează la nivelul tălpii, pe scalp, faţă, gât, torace sau genunchi. 
 Un rol important în eliminarea negilor îl joacă sistemul imunitar, care poate fi îmbunătăţit cu ajutorul alimentaţiei, bazată pe legume colorate, bogate în vitamina A, cum ar fi ceapa, usturoiul, varza, broccoli, a suplimentelor cu zinc, vitamina B şi C, şi menţinerea unei igiene corecte. 

  Tratamente naturiste 

 Usturoi zdrobit proaspat aplicat direct pe negi apoi se acoperă cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negii sa se desprinda în mai puțin de o săptămână. Aplicati usturoi proaspat in fiecare zi
  Lămâia usucă negii Punem feliuţe subţiri de lămâie să se macereze în oţet de mere. După 15 zile, aceste „pansamente macerate” le aplicăm pe negi. Rezultatele nu se lasă aşteptate. 
  Sucul de rostopască face minuni Sucul de rostopască se aplică direct pe negi, de mai multe ori pe zi. După scurt timp, negii încep să se usuce.
  Coaja de banană vindecă Acoperim zona încărcată de negii cu coajă de banană (partea interioară). Deasupra punem o pânză deasă de bumbac. Zilnic, punem o coajă proaspătă de banană, iar tratamentul îl continuăm până la vindecare. 
  Cartoful distruge negii Feliile crude de cartofi, aplicate zilnic pe zona infectată cu negi, dau rezultate foarte bune, deoarece îi usucă. Acoperim feliile de cartofi cu un plastic, pentru ca sucul să nu se evapore prea repede. 
 Propolisul - tinctura de propolis distruge virusul Papilloma şi usucă negii. Ungeţi doar excrescenţele negilor; în acest mod protejaţi pielea din jurul negului să nu se ardă